Zaterdag 17 mei
Koningspoort

16.00 - 16.45 uur

De weg naar de band zijn huidige bezetting was lang, en zeker geen "Cool Runnings", maar wat er anno 2013 op het podium staat is uniek. De 5-mans formatie rond de duivelse multi-instrumentist/goochelaar Olivier Quist doet met exotische muziek cafe's en zalen exploderen.
Het uitgangspunt van Ollie's Q-tet is calypso, ska, latin en kweela. De liefde van de jongens voor muziek is oprecht, de wisselwerking met het publiek intens. Ollie's Q-tet ervaart de reacties van het publiek als artistiek voedsel: het bereikt de grootste hoogten als het spreekwoordelijke dak eraf gaat. Onvermoeibaar, elke keer weer.

De band onderscheidt zich op nog meer fronten van andere acts. De vijf muzikanten zijn onwaarschijnlijk goed op elkaar ingespeeld: Ze kunnen ieder nummer op vele manieren uitvoeren en hebben voor communicatie "on stage" genoeg aan de befaamde knipoog. Het geheel is meer dan de som der delen, de bandleden zijn zo goed als famillie voor elkaar.

Een extra theatrale demensie wordt toegevoegd via de goocheltrucs van Ollie Quist, maar ook door de "gentleman-gangster" aankleding en vaudeville-achtige, "koper en rood pluche"-sfeer van het geheel.
Terwijl veel van hun generatiegenoten hun vrije tijd doorbrengen op de golfcourse of in de lounge-bar, zweet het Ollie's Q-tet zich al jaren vol overgave dood op kroegvloeren en podia. Hun drijfveer?
"Muziek maken is de enige nuttige bezigheid".

Nieuwsbrief