We zijn altijd op zoek naar gelegenheden om swingdans en in het bijzonder Lindy Hop te promoten.

Lindy hop

De lindy hop is de ongekroonde koning van de swingdansen. Geboren in het New York van de jaren ’20 evolueerde lindy hop uit de charleston en de hot jazz naar de ware gekte van de swing in de jaren ’30 en ’40. Deze jazzy partnerdans kenmerkt zich door muzikaliteit, connectie en improvisatie. De dynamische vrolijkheid die het losmaakt trekt jong en oud naar de dansvloer. Andere swingdansen zijn bijv. balboa en collegiate shag. Gerelateerd aan de swingdans zijn charleston, blues, westcoast swing en tap.
It don't mean a thing, if it ain't got that swing…
Muziek is de kern van lindy hop en om preciezer te zijn: swingmuziek. Swing is de populaire jazzstijl uit de jaren '30 en '40. Denk aan Benny Goodman, Duke Ellington en Count Basie. Het is onmogelijk om stil te blijven zitten bij deze opzwepende muziek. In lindy hop zijn allerhande muzikale uitstapjes mogelijk, maar de kern blijft altijd swing, of die nou vooroorlogs is of van morgen. Swing wordt nog elke dag gespeeld en steeds meer big bands big bands en jazzcombo's ontdekken de lindy hoppers om samen een flink feestje te bouwen.
Social dance
Lindy hop is een sociale dans, dat betekent dat dansers elkaar niet alleen in de lessen tegen komen. Juist het vrije dansen (de zogenaamde social dances) maakt het zo'n leuke bezigheid. Daarvoor worden feestjes ('s middags of 's avonds) georganiseerd die helemaal in het teken staan van het dansen. Met dj's of live muziek en vaak met een introductieworkshop vooraf. Behalve een leuk feestje, werk je zo ook nog aan je conditie, luister je naar geweldige muziek en ontmoet je meer leuke mensen dan je van te voren ooit had kunnen bedenken.

Website Roffaswing

Youtube filmpje

Nieuwsbrief