Lin Klaassen-Zwamborn - Paviljoen - Jeugdtheater vanaf 3 jaar.

HET WATERBOEI DOBBERENDE MAAS EILANDJE

Het waterboei dobberende Maas eilandjeis een voorstelling die geïnspireerd is op de poëzie die de Maas, de havens en de verbinding die deze heeft met de zee in zich dragen.

Uit de fles gedaan met Toine Klaassen (Koning Krabbescheer) die het decor zorgvuldig samengesteld heeft uit de meest uiteenlopende materialen uit de Maas.

Lin Klaassen-Zwamborn (Koningin Waterspin) geeft op zondag om 12.30 uur een theater voorstelling Het waterboei dobberende Maas Eilandje in Het Paviljoen.

Na deze leuke voorstelling kan je van 14.30 tot 15.30 mee komen bouwen aan wat de Klaassens HET LIEFSTE STADJE AAN DE MAAS noemen.

Een gezamenlijk te maken maquette van o.a  uitgeknipt verassend authentieke maasstadbewoners, oude oesterschelpen en kleurrijke visdobbers uit de maasmond. De workshop is in de Hoop, ook als je het theaterstuk niet gezien hebt kan je gewoon meedoen!

Over Het Winterkoninkje

Aankomend seizoen bestaat theater Het Winterkoninkje alweer 8 jaar. Het  theater reist door heel Nederland en speelt voornamelijk op  openbare plekken. Wat dit theater zo bijzonder maakt is dat de kijker vaak deel uitmaakt van een live poppenspel waarbij de poppenspeelster nauw samenwerkt met de kinderen, de verschillende poppen en materialen. Dit zorgt vaak in omstreeks 45 minuten voor een waardevol spektakel.

Lin Klaassen-Zwamborn gebruikt daarbij veel bekende liedjes,versjes en prentenboeken die zij bewerkt tot een voorstelling. De afgelopen jaren heeft zij zich laten inspireren door o.a. boeken van Toon Tellegen, Godfried Bomans en verschillende poëzieteksten zoals De Blauwbilgorgel van Cees Buddingh.

Haar manier van spelen is zo eigen en staat zo dichtbij de kinderziel dat het soms net lijkt of we naar een kind kijken en vergeten dat Lin Klaassen-Zwamborn alweer 34 jaar geleden geboren is!
Doordat zij voornamelijk kiest voor de allerkleinste kijkertjes, biedt zij een vernieuwend podium aan. De jonge kijkers nemen zeer nauwlettend waar wat zich in de voorstelling afspeelt. Lin draagt in haar voorstelling zorg voor een voorbeeldfunctie waardoor met name het spelplezier wordt nagebootst. Dit al spelend nabootsen sluit magnifiek aan bij de ontwikkelingen van het kind. Naast de mooie uitgekozen teksten zorgt het gebruikte natuurlijke materiaal (dat overigens soms zeer eenvoudig is) voor een goede stimulans om de fantasie van de kijkertjes nog meer te prikkelen.

Hopelijk biedt theater Het Winterkoninkje ook voor u een waardevolle kijk op de verschillende elementen die bij het kinderspel een centrale rol spelen

Nieuwsbrief