Zaterdag 28 april en zondag 29 april zijn er van 11:00 tot 17:00 uur allerlei workshops te doen.

De meeste workshops zijn voor alle leeftijden toegankelijk. 

De workshopruimtes in de historische objecten zijn beperkt dus wees er snel bij want vol is vol.

Kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa van Het Havenmuseum in het Verolme Paviljoen en kosten gemiddeld 3 euro. Reserveren voor een of meerdere workshops is mogelijk vanaf 2 weken van tevoren via portablecollective@gmail.com (Vermeld de naam van de workshop, contactgegevens en aantal personen). Vergeet niet je kaartje(s) te betalen en op tijd op te halen. Dit moet een kwartier voordat de workshop begint, anders vervalt de reservering.

 

N.B. Jonge kinderen van 6 tot 8 jaar mogen enkel aan een workshop deelnemen onder begeleiding van een volwassene.


Als Appelslag bij Hoefijzeren Chocoladehemel

Toine Klaasen - Reizend laboratorium van de Archeologie - Vuurtoren

Toine Klaassen neemt de bezoeker mee op avontuur in de vuurtoren 'Het Lage Licht' De bezoeker wordt tijdens de workshop 'als appelslag bij hoefijzeren chocoladehemel' op bijzondere manier chocoladen nagels gemaakt die vroeger voor de scheepsbouw gebruikt werden.

Lees meer


Componeer een Zeemanslied

Deef den Hartoog - Geertruida (Grote Ruimte) - leeftijd 6+ - max. 15 personen

Altijd al je eigen zeemanslied willen zingen? Onder begeleiding van liedjeskapitein Deef ga je een pareltje van de zee maken. Kun je zingen als een sirene of blaffen als een zeehond?  Iedereen is welkom op deze creatieve bootreis.Het liedje wordt opgenomen en het resultaat is later te beluisteren op de website.

Lees meer


Havenkunst

Geertruida (Kleine Ruimte) - leeftijd 6+ - max. 12 personen

Onder leiding van diverse kunstenaars maak je een lino snede van een havenzicht, een havenschilderij of een collage van een zeilschip.

Lees meer


Havenrap

Delano Eli - Geertruida - leeftijd 8+

Onder leiding van Delano Eli leer je een rap schrijven en te performen, gebaseerd op een havenlied. De door jou gemaakte track kan je na afloop downloaden van de website.

Lees meer


Het liefste stadje aan de Maas

Lin Klaassen-Zwamborn - De Hoop - leeftijd 3+

Na de leuke voorstelling van Theater Het Winterkoninkje kan je van 14.30 tot 15.30 zelf meebouwen aan "Het liefste stadje aan de Maas". Ook als je het theaterstuk niet gezien hebt kan je gewoon meedoen!

Lees meer


Persbureau (doorlopend)

Marieke Stein - De Smederij / Houtwerkplaats (Naast het Paviljoen) - leeftijd 6+ 

Wordt journalist! Op het festival staat een heus persbureau waar het "Digitaal Scheepsjournaal" wordt gemaakt. Na een korte introductie wordt je op pad gestuurd met een echte perskaart voor een foto-impressie, diepte-interview of festivalimpressie. De resultaten zijn tijdens en na afloop van het festival te zien op de website.

Lees meer


Plastic Soep

Zus'teen - De Hoop - leeftijd 8+ - max.12 personen

Onder leiding van Zus'teen, een aantal jonge milieudeskundigen maak je je eigen kunstwerk van recycled plastic. Ze leren je hoe je met havenafval bijzondere dingen kan maken.

Lees meer


Grootzeil maken (doorlopend)

Ella Broek - Salon Katoen - Annigje - max. 20 personen

Onder leiding van Ella Broek van Salon Katoen kunnen bezoekers meehelpen een nieuw grootzeil te maken voor Annigje. Door je te laten inspireren door oude zeespreuken en havenwensen creeer je je eigen stukje doek die vervolgens aan elkaar wordt genaaid. Het zeil wordt zondagmiddag gehesen.

Lees meer


Tattoeage

Simson - leeftijd 4+ - max. 10 personen

Ontwerp je eigen tatoeage of sjabloon en laat deze zetten door onze eigen stoere zeebonk.

Lees meer


Ukulele leren spelen

Ukulele paradijs - Geertruida (Grote Ruimte) en De Hoop - leeftijd 8+ - max. 15 personen

Het Ukelele Paradijs uit Rotterdam leert je een zeemanslied spelen. De ukelele wordt wereldwijd gespeeld. Op een ludieke wijze laat dit trio je kennismaken met dit laagdrempelige instrument.

Lees meer


Waterplaats

Juliette van de Walle - Het Verolme Paviljoen - leeftijd 3-6 jaar - max. 10 kinderen

Een workshop voor de allerkleinsten. De kleuters maken zelf een bootje wat ze vervolgens te water kunnen laten in onze eigen watertafel.

Lees meer

Nieuwsbrief